(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Hjelledalen

2018

Vanaf het Djupvatnet, een groot meer op een hoogvlakte niet ver van de beroemde Geirangerfjord in Noorwegen kom je via een paar lange tunnels onder het berggebied Strynefjellet tenslotte uit in het Hjelledal. Er ligt een dikke laag wolken over dit dal, dat midden tussen gletsjers, ijskappen, bergen en rivieren ligt. Het klimaat is hier net zo gevarieerd als het landschap. Aan de oostkant van de Jostedalsgletsjer is het de hele winter koud maar droog. Daarentegen ligt het Ottadal, aan de noordkant, weer in de 'regenschaduw' van de bergen, met het gevolg dat deze vallei nat en extreem vruchtbaar is.

Jakobselvkaia

2017

Aan de kust van het schiereiland Varanger, bij het in 2006 opgerichte Varangerhalvøya Nasjonalpark (‘halvøya’ betekent half- eiland), op een van de noordelijkste punten van Noorwegen, ligt het dorpje Jakobselvkaia. Het is een vissersdorpje met een klein haventje. Overal rondom staan conische stapels houten palen, er hangen visnetten te drogen op hoge rekken en oude, zo te zien niet meer gebruikte vissersboten staan op het droge. Het Varanger-schiereiland, bestaat uit grassige of stenige vlakten (‘blokkmark’) en een lage bergrug met als hoogste punt de 366m hoge Skipskjølen. Het heeft een Arctische flora en er leven o.a. rietganzen, dwergganzen en poolvossen. Dit is een van de drie werken van deze vissersboten.

Sorbas

2016

De hitte is bijna voelbaar in het woestijnlandschap bij het plaatsje Sorbas in de provincie Almería in Spanje. Omdat het landschap en klimaat lijkt op het landschap in het zuidwesten van de VS, zijn er in de jaren ’60 enkele western-steden gebouwd, waar veel spaghetti-westerns, zoals ‘The good, the bad and the ugly’ of ‘For a fistful of dollars’ opgenomen zijn. Ondergronds vind je hier de grotten van Sorbas. Zij bevinden zich in het natuurgebied ‘Karst en Yesos de Sorbas’, op enkele kilometers buiten het plaatsje. De grotten, met afgronden, stalactieten en stalagmieten, zijn ontstaan door water-erosie. Er zijn 1500 grotten in kaart gebracht in een gebied van 12 km2, een van de grootste grot netwerken in Europa. In de zomer zijn  er rondleidingen.