Kunst uit Italie in de loop der jaren

uit 2022 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Monti Sibillini 3

2023

Italiaanse Monti Sibillini Apennijnen e

Distel 35

2023

Deze driedistel (Carlina) is volgens de legende genoemd naar Karel de Grote, die de geneeskrachtige werking van de plant tegen de pest ontdekt zou hebben. Maar in werkelijkheid is de naam waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse woord voor distel Carduus. De Nederlandse naam Driedistel heeft de plant te danken aan het feit dat er vaak planten voorkomen met drie bloemhoofdjes. Het is een tweejarige plant. De soort is hemikryptofyt, dat betekent dat hij zijn nieuwe knoppen op- of iets onder de grond maakt, zodat die worden beschermd door de strooisellaag. Zo kunnen de planten een ongunstige periode, zoals een winter, hete zomer of periode met schaduw, overleven.

Torrente Setta 8

2022

Tegen het einde van de dag maken we een avondwandeling langs de rivier de Setta, die stroomt tussen Bologna en Florence in Italië. De zon gaat onder en de laatste lichtstralen schijnen door de wolken. De lucht kleurt langzaam  van donkergeel en oranje naar rood om uiteindelijk in de duisternis van de nacht te eindigen.

Monti Sibillini 1

2022

Het Italiaanse Nationaal Park Monti Sibillini is onderdeel van de Apennijnen en beslaat grofweg zo’n 70 hectare, waarvan het grootste deel gelegen is in Umbrië. Het is weliswaar een van de kleinere parken in Europa maar doet qua schoonheid en diversiteit niet onder voor de grotere parken. Het  middendeel wordt gevormd door de 'Piano Grande', een hoogvlakte van zo'n 23 km2, die omringd is door de hoogste toppen van het gebied. Het eeuwenoude dorpje Castellucio di Norcia is vanwege zijn geïsoleerde ligging een bezienswaardigheid op zich en bevindt zich op een natuurlijk gevormde hoogte. Vanaf hier heeft men een uitzicht over vrijwel de gehele hoogvlakte en de enorme dimensies ervan.