Onderstaande artikelen kun je rechtstreeks bestellen bij de kunstenaar en veilig via exto afrekenen.Meer kunst kopen kan in de webshop van www.exto.nl.

* De levertijd van de werken is < 1 week
* Het werk kan binnen veertien werkdagen retour gestuurd worden
* Betaling mogelijk via overschrijving of iDeal
* Prijzen zijn incl. verzendkosten binnen Nederland

(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Duif Białystok 5

Op bijna elk plein in een stad kom je duiven tegen. Dit is een duif uit Białystok, de hoofdstad van de provincie Podlachië in het noordoosten van Polen, tegen de Wit-Russische grens en niet ver van de beroemde (of beruchte…) Poolse ‘Oerbossen’. In de stad is veel invloed van Wit-Rusland te zien, bijv. in het grote aantal Russisch-orthodoxe kerken en de oude houten huizen. Tot op de dag van vandaag wonen er dan ook veel etnische Wit-Russen. In de 2e Wereldoorlog heeft Białystok zwaar te lijden gehad van de nazi’s. Ongeveer de helft van de bevolking en bijna alle Joden zijn er vermoord. Wij kwamen hier terecht door de grafiektentoonstelling ‘Prism Print 7’ waaraan mijn partner Yolanda Eveleens deelnam, georganiseerd door Tomasz Kukawski, een van de Poolse deelnemende kunstenaars.

€250,00

Golf Norfolk 6

Norfolk in East Anglia is een kwetsbaar, laaggelegen gedeelte van Engeland. Net als in Zeeland werd het gebied in 1953 getroffen door een overstroming vanuit de Noordzee. Houten golfbrekers moeten het laaggelegen deel van de kust tussen Kelling en Lowestoft Ness beschermen. Al in 2006 is er een North Norfolk Shoreline Management Plan opgesteld waarin maatregelen beschreven worden om de kust in de toekomst te vrijwaren van overstromingen i.v.m. de verwachte zeespiegelstijging, maar het plan stuitte op weerstand bij de bevolking en is nog niet door de lokale autoriteiten aanvaard.

€250,00

Porté-Puymorens 2

Wanneer je de Col de Puymorens overgaat, op de hoofdkam van de Pyreneeën, kun je kiezen om door te rijden naar Spanje of je rijdt door naar Andorra, de belastingvrije hoofdstad van Europa, waar je je kunt laten verleiden om er je auto te vullen, zoals veel Franse en Spaanse burgers doen. Nou, dan maar liever door naar Spanje…. maar dat is helaas geen rustig bergweggetje meer. Want ondanks de aanleg in de jaren ’70 van een autosnelweg over de meer oostelijk gelegen en lagere Col du Perthus , is dit nog altijd de as Bordeaux/Toulouse/Barcelona voor al het verkeer dat van noordwest naar zuidoost wil.

€250,00

Wildrijk 13

In het westen van de Zijperpolder in Noord-Holland lagen oudtijds meerdere bosrijke landgoederen van welgestelde Amsterdamse kooplieden. Maar tijdens het graven van het Noordhollandsch Kanaal, werd veel van het bos gekapt door kamperende arbeiders. Het Wildrijk was een van de landgoederen waarvan het bos gelukkig gespaard is gebleven. Nu is het een uniek beschermd natuurgebied, in beheer bij Landschap Noord-Holland. Het bos is klein, maar heel bijzonder. Goed voor een wandeling van een klein uur, vooral in het voorjaar, wanneer de bodem zover je kunt zien bedekt is met een blauw tapijt van wilde hyacinten. Hier en daar zijn schakeringen van roze en wit, afgewisseld met het frisse groen van jonge varens en een enkel hoekje met wilde witte narcissen.

€250,00

Bischofroda 5

Deze bloemenweide ligt in het plaatsje Bischofroda in de Duitse deelstaat Thüringen. Op 1 mei 1920 werd de nieuwe staat Thüringen uitgeroepen. Daarmee kwam een eind aan een hoogst zonderlinge lappendeken van acht kleine vorstendommetjes. Wie voordien door de landstreek Thüringen reisde, wist nooit waar hij was, want elk landje had weer tal van enclaves die in het gebied van de ander verstrooid lagen. Saksen-Meiningen bijvoorbeeld, met een gemiddelde breedte van 15 kilometer, bevatte 14 enclaves van andere vorstendommen, waarvan sommige op de kaart van Duitsland nauwelijks met het blote oog te onderscheiden waren.

€100,00

Cascade 3

Dit is een bosweggetje in Wallonië (België). Ik was er op zoek naar een hunebed dat  aangegeven stond langs de weg. Op de wandeling er naar toe scheen het herfstlicht prachtig door de hazelnootstruiken en de beuken langs het pad. Dat leverde het fotomateriaal voor deze licht-cascade.

€100,00

Hayn 3

Tarwe is een van de oudste gedomesticeerde planten. Domesticatie, afkomstig van het Latijnse domus (huis), is het proces waarmee de mens dieren en planten door selectie en fokken zodanig van eigenschappen verandert, dat deze steeds meer aangepast raken aan het leven in dienst van de mens. Men gaat er van uit dat dit proces voor tarwe rond 10.000 jaren geleden in het Middenoosten, van Syrië tot Kasjmir, heeft plaatsgevonden. Dankzij deze domesticatie en de teelt van tarwe o.a. in dit veld bij Hayn, een plaatsje in de Duitse Harz, eten we nu nog steeds ons dagelijkse brood (Amen…..).

€100,00

Gasthaus Oderbrück 1

Zo’n twee weken voordat wij hier langs reden is dit hotel-restaurant in het Harzgebergte vlak langs de Oder in Duitsland, in vlammen opgegaan. Door de ontstane transparantie heeft het gebouw een andere dimensie en zelfs een zekere schoonheid gekregen. Wel blijft de vraag: wat is er gebeurd, waren er slachtoffers, etc. Na onderzoek mijnerzijds via de website van de plaatselijke brandweer, blijkt er gelukkig niemand gewond geraakt: het restaurant was gesloten en de eigenaar was op vakantie.

€100,00