Portret Het portret hier vindt men de uitdrukking van het gezicht zoals in dit geval de kunstenaar een ander waarneemt , het is een vorm van communicatie

uit 1997 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)

Monique 5 Jaar Sander 1Jaar

Monique 5 Jaar Sander 1Jaar

Barry 10 jaar

Barry 10 Jaar

Nuri 23-11-2015

2016

De voornaam Nuri betekent in het Arabisch en Hebreeuws: Het licht van God’s vuur, de heldere, de stralende, iemand die opgewekt en vrolijk is. Nuri is ook de naam van een plaats in een bocht van de Nijl in het tegenwoordige Sudan. Hier liggen 15 piramides die gebouwd zijn voor Nubische koningen. De piramides bij Nuri zijn over het algemeen kleiner dan de Egyptische en zijn vandaag de dag vaak vervallen. Al deze overblijfselen behoorden tot de oude stad Napata, de eerste hoofdstad van het Nubische koninkrijk van Kush. De vroegste piramide was voor koning Taharga. Zijn opvolger Tantamani werd even verderop, in El-Kurru begraven, maar alle volgende Nubische koningen en veel van hun echtgenotes, tot Nastasen (+ 330 v.Chr.), werden hier begraven. Nuri is ook de naam die gegeven werd aan een superstorm met een record lage druk, die begin november 2014 over de Bering Zee raasde en tot een extreme koudegolf in de Verenigde Staten leidde. Maar vooral is het de naam van het eerste kleinkind van Yolanda en zoals je op dit werk kunt zien, is het een mooie kleinzoon!

Ruud 2016

2016

Ruud Is geboren op 24 januari 1948 in Tuindorp Oostzaan, een deel van Amsterdam-Noord, als vierde kind van Dirk Streefkerk en Henriëtta Elisabeth Bolt. Nu, 68 jaar later, is dit wat er van geworden is. Ach ja, hier moet we het maar mee doen……

Yentl-30-10-2016

Yentl-30-10-2016

Mirthe - 15-4-2014

2014

Het eerste portret van mijn eerste achterkleinkind!

Selfie

2014

Hoewel men tot nu toe onder een selfie een doorgaans met een smartphone gefotografeerd zelfportret verstaat - een van de kenmerken is dat de persoon die afgebeeld is, de camera vasthoudt - lijkt het mij toch wel toepasselijk om dit geschilderde portret onder de noemer ‘selfie’ te scharen. Dit woord dook in 2002 voor het eerst op en werd in 2013 verkozen tot woord van het jaar door de Britse Oxford University Press. Bovendien werd het voor het eerst opgenomen in de Nederlandse Dikke van Dale en ook in Nederland en Vlaanderen verkozen tot woord van het jaar. Ook al heb ik in de loop der jaren meerdere zelfportretten gemaakt, is dit dus mijn eerste selfie. Hoe ouder hoe gekker…..

Timo 4 1/2 Jaar

Timo 4 1/2 Jaar

Yvanka 8 Jaar 2014

Kleinkind

Ruud 2010

2010

Een zelfportret: een vingeroefening of ontstaan uit ijdelheid? Deze vraag laat ik maar even in het midden. In ieder geval heb ik er met genoegen aan gewerkt, en er is trouwens volgens mij met ijdelheid ook niets mis…..

Kyano

Kyano Streefkerk geb 30-10-2009

Doezelen

2005

Sjabloonschildeij: Ingelijst achter glas.Waarvan er vier van worden gemaakt die elk anders van kleur zijn.

Nog niet wakker

2005